Rejsebrev 19.

Vinter nummer 2 i Agios Nikolaos.

D. 13/10 -2018 ankommer vi til Agios Nikolaos ved 13 tiden efter den korte motor sejlads fra Elounda. Vi kalder marinaen som man nu gør for at få anvist vores vinterplads og efter lidt snak frem og tilbage med Manolis (en af marineroerne) får vi anvist plads E28. Det er 1 plads ved siden af hvor vi lå sidste vinter og er lige det vi har ønsket os.
Som det næsten er sædvane for Valhalla bliver det at ligge til med hækken ind mod pontonen i sidevind lidt af en opgave og de mange venner fra sidste vinter der er mødt op for at tage i mod os må vente med tålmodighed mens Søren forsøger gentagende gange inden det lykkedes. Valhalla vil bare ikke rigtigt det der med at bakke!
Herfra bliver tilværelsen lidt anderledes dagene tager bare hinanden.
Vi får besøg af Charlottes forældre, Åse og Erik som Søren henter i lufthavnen i Heraklion og vi får dem indkvarteret i en fin lille lejlighed i byen.
De falder hurtigt til og vi finder et stamspisested på pizzaria Sirocco. Stedet er utrolig hyggelig og værterne nogle meget søde mennesker.
Foto 231
Foto 231. Pizza på Sirocco
Vi bruger de næste 8 dage sammen med Erik og Åse og besøger nogle af de nærliggende seværdigheder. Det lykkedes endda Charlotte at lokke Åse med på en kort sejltur (i en turist båd) da de besøger Spinalonga i Elounda bugten. (Åse er meget vandskræk!)
Foto 232
Foto 232 Erik og Åse på Valhalla
Ligeledes spiser vi selvfølgelig ombord på Valhalla en dag hvor vandet i havnen er helt rolig.
Foto 233
Foto 233. Middag på Valhalla.
Efter Erik og Åse tager tilbage til Danmark, falder vi stille og roligt ind i vinterrutinerne, eller det tror vi da.
Sidste vinter mødte vi Ole og Birgit som har et hus lidt uden for Agios Nilolaos og dengang viste vi godt de ville i gang med at bygge endnu et hus og vi var derfor lidt spændt på hvor langt de var kommer. Da vi besøger dem, kan vi se, at alt støbearbejdet er overstået og Ole er klar til at gå i gang med tagkonstruktionen. Og som vanligt kan Søren ikke holde mund og få sagt at han da gerne vil give en hånd med, vi skal jo ikke lave noget de næste 6 måneder. Det udvikler sig til at vi begge går og arbejder sammen med Ole og Birgit, og de mange andre der er forbi Kreta for at giver en hjælpende hånd.
Over de næste måneder bygges tagkonstruktionen, der bliver lagt isolering i, lavet undertag og lagt ikke mindre end 14 ton tegl, opsat lofter, påført over ½ ton maling og meget, meget mere. Det bliver nogle fantastiske huse med måske Kretas bedste udsigt. Ligeledes bliver Sørens højdeskræk gradvist fortrængt så han da foråret ankommer springer rundt på stilladser og taget, som en anden lærling!
Hen over vinteren udvikler samarbejdet sig til et godt venskab og vi har mange hyggelige timer sammen. Selv om vi jo arbejder med byggeriet på alle hverdage, er der masser af tid til hygge både ”oppe på bjerget” som vi kalder deres hus og byggepladsen, og i havnen med alle vores sejlevener. Ole elsker at lave god mad, gerne med meget store bøffer, hvilket vi nyder godt af mange gange og vi mødes også til ”Happy hour” på havnen fra tid til anden.
For at gøre vores liv nemmere låner Ole og Birgit os den ekstra bil de har og vi kører derfor i ”Lotte” en lille gammel Fiat, hele vinteren – Det er luksus som langturssejler. Lotte ligner en rigtig græsk bil og sjovt nok kører den også meget ”græsk!”
Vi er endda så heldige at blive inviteret med på skiferie i Østrig hvilket vi satte meget stor pris på, da vi jo havde forberedt os på, at der ikke var skiferier i den tid vi var på turen.
Vinteren går med de sædvanlige begivenheder som, Båd vedligehold, Guitar øvelser, Yoga, Happy Hour, Søndags BBQ og meget mere og så selvfølgelig husbyggeri.
Til jul kommer Sørens bror Erik og hans far, Palle, på besøg. De bliver ligeledes installeret i en lejlighed i byen. Erik bliver fra de ankommer d. 22/12 og til d. 28/12, men Palle bliver til d. 15/1-2019. Det er rigtigt dejligt at have besøg af familien og det er første gang Palle ser hvordan vi lever efter vi sejlede hjemmefra i sommeren 2015. Han er også hos os længe nok til at indgå i fællesskabet i marinaen og komme til at lære flere at de andre sejlere at kende.
Til jul har vi lånt Ole og Birgits hus og her er vi alle fire fra d. 23/12 til d. 25/12. Det er dejligt for det blæser meget hen over julen og ophold på både med en julemiddag kunne have været en udfordring!
Hen over vinteren beslutter vi, at placere Valhalla på Leros når vi næste forår vender tilbage til Danmark. Det er rart at få dette på plads, da det giver ro til at nyde den sidste del af vores eventyr.
Vores vinter liv sluttede den 12/4 hvor vi forlod Agios Nikolaos for at starte de sidste 3 måneders sejlads, men mere herom i næste rejsebrev.

Billeder fra Vinteren 2017-2018

Foto 234
Foto 234. Byggemand Søren er i gang (Har stadig højdeskræk)

Foto 235
Foto 235 Der males. (Det er også udsigten fra huset!)

Foto 236

Foto 236 Taget på hus 2 klargøres til tegl. (Det er Søren på taget – højdeskrækken er aftagende!)
Foto 237

Foto 237. Så er der lagt tegl.
Foto 238

Foto 238. Væg i natursten på græsk. (PS: Noter det godkendte stillads i baggrunden 😊)
Foto 239

Foto 239. Sørens fødselsdags fest med venner fra Holland, England og Australien
Foto 240

Foto 240. Juleaften i Agios Nikolaos
Foto 241

Foto 241 Søren og Palle til BBQ
Foto 242

Foto 242. Lasitia platoet
Foto 243

Foto 243. Langturs sejlere i østrig!
Foto 244

Foto 244. Så må der løbes på ski.
Foto 245

Foto 245. Sommer ansigter i sneen
Foto 246

Foto 246. Søndags BBQ – Could be “Any given Sunday”
Foto 247

Foto 247. Hemmeligheden er ude. Søren og Jan gir et nummer.
Foto 248

Foto 248. Når det blæser fra syd så er der sand fra Sahara med!
Foto 249

Foto 249 Søren laver ”Apple Crumble”
Foto 250

Foto 250 Påske BBQ – inden vi afsejler i foråret 2018
Foto 251

Foto 251. Lam på spyd.
Foto 252

Foto 252. Valhalla i Elounda klar til forår 2018 eventyret.