Rejsebrev 6, vinterhavn

Den 5 april 2016.
Vi ligger stadigvæk i vores vinterhavn i Cartagena, men vi har begge nydt tilværelse her i Spanien, de sidste 5 mdr.

foto 40a
Cartagena, YPC-marina (pilen viser hvor Valhalla ligger)

Når vi kigger tilbage på de 5 mdr. der er gået, er de bare fløjet afsted.
Fællesskabet her i marinaen, Yacht Port Cartagena, er fantastisk.
Vinterkolonien bestod af ca. 20-25 både fra bl.a England, Holland, Frankrig, Tyskland, Jersey, Australien, USA samt Spanien. Valhalla var den eneste nordisk båd der tilbragte vinteren i YPC, men der har ligget en anden dansk båd. De var dog arbejdsramt så de kom og gik.
Gennem hele vinteren har vi haft flere fælles arrangementer hver uge, Det var tapas aften onsdag, happy hour på El hombre tranquilo (den stille mand) om fredagen og barbecue på havnen hver søndag og som for øvrigt blev gennemført i alle 5 mdr uden aflysninger.
Vi kan kun anbefale andre langturssejler til at bruge Cartagena som vinterhavn såfremt man ønsker at overvinter i sin båd, i en rigtig spansk by, og ikke en badeby.

foto 42
Barbecue på en søndag i YPC-marina.

Vejret har det meste af vinteren været tørt og med solskin fra morgen til aften med meget få regnvejrsdage. De lokale sige at vinteren har ind til videre den varmeste de har haft.
Søren kan prale med at have haft shorts på næste hverdag i dagtimerne. Dagen igennem har vi haft mellem 18-22 grader og nattemperaturen har ligget på 7-10 grader. Så vi kan vist ikke klage.
Byen Cartagena har en del festivaler og man må sige at de gør meget ud af det. Det er fantastisk at være tilskurer til disse festivaler. Vi har bl.a. været til middelalderfestival og karneval samt de katolske påskeprocessionerne som forgår fra palmesøndag til påskesøndag.

foto 43
Karneval i Cartagena, februar 2016

foto 44
En af de mange Katolsk påskeprocession i Cartagena

foto 45
De katolske helegefigur som de bære på i påskeprocessionerne

Vi tilbragte også jul og nytår hernede sammen med de andre langturssejler, super hyggeligt.
Vi har været så heldige at både venner og familie kom på besøg hos os og det er vi rigtigt glade for at de ville, mange tak for det…. og håber at se jer igen i næste vinterhavn…..som bliver på Kreta i Grækenland.

Det spanske sprog forsøger vi stadigvæk at lærer men vi må nok erkende, at det er det engelsk og tyske sprog vi snakker her i havnen. Forhåbentlig får vi gjort mere ved det spanske når vi igen sejler her forbi.

Båden havde vi også på værft i 2 dage, så vi igen kunne blive sejlklar til en ny sejlsæson. Med en ren og ny malede bund samt et ny-poleret fribord, skinner Valhalla igen.
Begge forsejl have vi til sejlmager for genuaen fik lidt nye syninger og fokken fik UVA kant på (det er billigt end i DK). Det var også mening, at vi ville have lavet ændringer på vores bimini men det når vi desværre ikke denne gange.
Vi er nu ved at være klar til næste sejlsæson, men har lige en 60 års fødselsdag her i marinaen, som vi skal have klaret inden vi afsejler Cartagena, for at drage videre til De Balariske øer.

foto 46

200 år gamle gummitræer/figentræer ved Plaza san Francisco, Cartagena