Rejsebrev 10, 2016

I Grækenland, fra det vestlige Pelopenes til Kalamata.

Den 10.08.16 sejler vi videre til byen Katakólon på Pelopnnésen en tur på 26 sm som blev med sejl og motor.
Katakólon´s havn er også et stop for mange krydstogsskibe hvorfra gæsterne kan tager turen til Olympia. Vi fik anbefalede at tag turen til Olympia de dage hvor der ikke ligger krydstogsskibe i havnen. I indsejlingen til Katakólon møder vi et 3 maste sejlskib, et meget flot syn.
Byen er total dø i dagtimerne eller når der ikke er krydstogsskibe i havnen, selv butikkerne er lukket. Bageren findes ikke i byen, så hver morgen kommer der en bil som sælger friskbagt brød fra bageren i nabo byen, så vis man ikke er der når han kommer, er der ingen brød den dag.
Det har en gang været til tænkt at det skulle være en marina med flydebro, men de er fjernet nu og man ligger med hækken ind og for eget anker. Der findes toiletter og bad faciltter men er meget slidt, vi brugte kun badet. Der er en havnefode som kræver havnepenge ind 10 euro pr. dag incl. El og vand.
Der går tog til nabo byen Pirgos og Olympia. Vi fik fortalt at toget kun køre, når der er krydstogsskibe i havnen men vi så heldig at vi kunne tage toget til byen Pirgo for at proviantere bla. i Lidl og vi fik også toget til Olympia. Men der går også busser til begge steder.
Det lille tog er lidt af en oplevelse at tage en tur med. Hvergang togføren nærmer sig en stie/vej der krydser togsporet bliver der hylde i hornet. Søren og jeg fik plads oppe hos togføren på vores første togtur.
På banegården i Pirgo er tiden standset engang i 50érne.
I Agostoli mødte vi en hollansk sejlbåd som også skal overvinter I Aghios Nikolaos på Kreta og de kom ind i havnen dagen og vi tog samme med dem til Olympia.

foto 116
Foto 116 En af de mindre krydstogsejlskibe,.

foto 117
Foto 117 En togtur til Pirgos i togførenskabine.

Foto 118
Foto 118 Pirgos bannegård.

foto 119
Foto 119 Olympia.

foto 120
Foto 120 Den olympiske ild antændes her.

Foto 121
foto 121 Knallert med lad, man ved aldrig hvad man møder på sin vej.

Den 14.08.2016 sejlede vi videre til Kiparissa og denne gang var det for sejl hele vejen i alt 28 sm.
Kiparissa er en græsk ferieby med en meget lang sandstrand. Havnen er aldrig blevet færdig og man ligger langskibs langs beton kajen, ydermolen er en høj mur som er ved at falde sammen. Her ligger små lystfiskerbåde, det er alt. Her er ingen el eller vand og heller ingen havnefode, så det er gratis at ligge her. Byen ligger oppe på bakken. Byen har også en større fæstning som eftersigne skulle være et besøg vær, men den nåde vi ikke at se. Byen har flere store supermarkeder, så det vil være et oplagt sted at proviantere.
Vi besluttede at sejle videre næste dag for at udnytte den gode vind.

Den 15.08.2016 sejler vi videre til byen Pilos som ligger inde i en beskyttet bugt. En sejltur på 28 sm og igen kunne vi sejle for sejl. I Pilos ligger der en ufærdig marina som vi fandt en plads i. I den ufærdig marina er der ikke strøm men man kan godt finde vand der. Der ligger mange sejlbåde og motorbåde her og en masse affald samt forladte både på land ikke et særlig charmerende sted. Marinaen har ingen havnefode men der var en ældere herre som forlangte 5 euro og som fortalte hvor vi kunne finde vand, vi spurgt ander sejler om de også hvade betalt ham det havde alle, så han er fundet en mulighed for at tjene 5 euro ved at agere som havnefode.
Vi havde en tom gasflaske vi skulle ha´skifte. I byen fandt fandt vi en bådeudstyrsbutik som havde åben og spurgte hvor man kunne få en ny gasflaske. Han fortalte os, at i dag var alt lukket, da det er en græsk helligedag, hvor man fejre Jomfru Maria Himmelfart, men vi fik en gave af ham en flaske olivenolie fra egen prodution, da han ikke kunne hjælp os med en ny gasflaske. Velkommen til Grækenland…

Den 16.08.2016 sejler vi videre til Methóni hvor man ligger for anker ude foran byen en tur på kun 9 sm for motor. Her ligger rigtig mange både for anker og for den vind der ofte kommer ligger vi i læ via byen. Byen har en meget gamel fæstning fra tiden hvor tyrkerne havde magten i Grækenland og som vi sejlede omkring på vejen ind til bugten.
Byen er i dag en mindre feriepardis mest for grækerne selv men der findes også enkle turister som har fundet stedet med super fin sandstrand. Få supermarkeder men en masse frugt og grønt handler. Bagved byen ligger der mange strore drivhus, næste som i Spanien.
Vi besøger fæstningen og den har en gang rummet en større by med kirke. Da den græske økonomi p.t ikke har midler til bevaring af historiske monmenter m.m er meget betalt af EU middler og de rækker ikke så langt, meget er desværre i forfald.
Dagen efter finder vi ud af at vi har en blind passagere på Valhalla, som har spist vores dyrbare danske larkrids, kiks, undersiden af hyndhjørner, m.m . Vi ved ikke hvad det er måske en mus eller rotte eller det der er være, karkelakker. Jeg går lid i panik ved tanken om at det måske er en rotte (har hørt mange histore om sejler som har haft en rotte på båden.
Søren tager i land med en del af vores mad hvor emballagen er brudt og han vil prøve at finde musefælder som vi kan placere i båden. Jeg sover ikke meget den nat, ligger og lytter.
Næste morgen sejler videre da jeg ikke har lyst til at blive på anker pladsen og vi ved ikke hvad vi har ombord og det skal fanges inden for længe.

foto 123
Foto 123 Bugten ved byen Methóni. Valhalla ligger der også.

foto 124
Foto 124 Fæstningen ved byen Methóni.

foto 125
Foto 125 Et besøg i fæstningen.

Den 18.08.2016 sejler vi videre til byen Kalamata som har en marina en sejltur på 33 sm for motor. Byen Kalamata er en større by på størrels med Horsens.
Vi får en plads i marinaen. Vi tømmer alle vores lagerrum i salone samt den store kistebænk i cockpit. Vi forhøre og hos havnekontoret om de kender en skadedyrs bekæmper og de vil send bud efter. Det er en de selv bruger. Efter et par timer kommer der en som kan hjælp os og han kan se at det må være en mus vi har så han sætter 2 fælder op og siger at vi skal ringe når vi har fanget den. 3 dag går der inden vi får den i en fælde. Søren ser at den stadigvæk er i live og den får en med træsko. Musen er åbenbart fået smag for kiksen Oreo og det bliver dens død.
Det skal fejes med en middag på pizzaria.
Så nu kan vi få vores ting på plads og få handlet ind og komme videre. Hvordan og hvornår musen er kommet om bord vides ikke men vi har været 2 steder hvor der ikke var katte ved kajen. Så gå aldrig til en kaj hvor der ikke er katte som kan holde mus og rotter væk.